Administrar

Que la justícia actuï amb contundència

xescramis | 26 Agost, 2013 15:54

 

 


 

Article publicat a tribubamallorca.cat

Finalment han estat 2335 les hectàrees cremades a l’incendi d’Andratx. Sembla que ha estat la imprudència d’un veí d’Andratx l’origen d’aquesta tragèdia per la qual el president de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, demana a la justícia que actuï amb “contundència” davant qui ha obrat “sense cap tipus de prevenció” provocant que es cremi una “part important del nostre patrimoni”. 

Idò, parlem de la destrucció del nostre patrimoni. Quan el farmacèutic, president de les Illes Balears a hores perdudes, parla del nostre patrimoni se sobreentén que ho fa del patrimoni col·lectiu dels mallorquins; és a dir, del patrimoni cultural. Podem definir el patrimoni cultural com l'herència cultural pròpia del passat, amb la qual un poble viu el present i el transmet a generacions futures. Resumint el podem definir com els béns i valors culturals que són l’expressió de la identitat, és a dir, de la nacionalitat d’un poble. I quin són aquests béns i valors? Són el conjunt dels béns materials i immaterials que identifiquen la col·lectivitat. Efectivament, un d’ells és el patrimoni natural. Però, i això ho sap Bauzá, el que més identifica els mallorquins com a poble és el seu patrimoni lingüístic, és a dir, la llengua catalana.

És aquest el motiu de la seva fòbia i el seu odi contra la llengua catalana. Com a bon nacionalista espanyol sap que l’única forma de destruir la Mallorca nascuda l’any 1229 és liquidar els mallorquins. També sap que mallorquí és tot aquell ciutadà que viu a Mallorca, indistintament del seu lloc d’origen, que té o adopta la llengua catalana com a pròpia. Per tant, és conscient que en l’actualitat l’única forma viable de liquidar els mallorquins és exterminant-ne la llengua. I això té un nom: genocidi cultural i lingüístic.

I els delictes de genocidi són jutjats a la Cort Penal Internacional de la Haia, responsable de la persecució de les persones físiques que hagin comés crims de guerra, genocidi o crims contra la humanitat. Jo també desig que la justícia actuï amb contundència contra qui actua contra el nostre patrimoni cultural i lingüístic i, per això, esper  veure qualque dia José Ramón Bauzá, i els seus col·laboradors, asseguts davant la Cort Penal Internacional acusats de genocidi cultural contra els mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers i que la justícia internacional actuï amb tota contundència.

Si al llarg d’aquests dos anys de legislatura, el Govern Bauzá hagués tingut la mateixa cura a l’hora de legislar en prevenció d’incendis i gestió del medi ambient que la que ha tingut per legislar contra la llengua catalana de l’Administració, els mitjans de comunicació i de les escoles o per prohibir els símbols que des del 1229 ens identifiquen  com a poble, ben segur que les hectàrees cremades a la Serra de Tramuntana haguessin estat moltes menys.

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS