Administrar

No vull morir per parlar català a la sanitat pública

xescramis | 02 Febrer, 2018 01:01

 

Amb l'única cosa en què estic d'acord amb les declaracions del secretari general de la Federació d'Empleats Públics de FESP-UGT, Miguel Ángel Romero és que el Govern ha d'aclarir d'una vegada que passa amb el català a la sanitat pública.

Segons el dirigent d'UGT “la sanidad no está pensada para hacer política lingüística, opinión compartida por la mayoría de las organizaciones sindicales (excepte l'STEI Intersindical) con representación en el IBSALUT”.

Hagués estat bé que en Miguel Ángel Romero abans de fer segons quines declaracions hagués llegit la Llei de Normalització Lingüística. Li hagués basta amb llegir l'article primer que diu textualment que la present Llei té per objecte desenvolupar l'article 3 de l'Estatut d'Autonomia, pel que fa a la normalització de la llengua catalana, com a pròpia de les Illes Balears EN TOTS ELS ÀMBITS, i garantir l'ús del català i del castellà com a idiomes oficials d'aquesta Comunitat Autònoma. L'esmentat article continua dient que l'objectiu de la Llei és, entra altres, fer efectiu L'ÚS NORMAL I OFICIAL DE LA LLENGUA CATALANA i de la castellana en l'àmbit oficial i administratiu, prenent les mesures necessàries per assegurar-ne el coneixement que permetin arribat a la igualtat plena de les dues llengües QUAN AL DRETS DELS CIUTADANS de les Illes Balears.

No vull pensar que en Miquel Ángel Romero opini que la sanitat pública de les Illes Balears és un àmbit en el qual els catalanoparlants no tinguem dret a exercir el nostre dret a expressar-nos en la nostra llengua.

A més, el dirigent de FESP-UGT demana al Govern “incorporar el catalán de forma progresiva”. Tenint en compte que la Llei de Normalització Lingüística es va aprovar fa 32 anys, de quina progressivitat parla? Els mallorquins hem d'esperar a l'any 2050 per poder exercir els nostres drets lingüístics a la sanitat pública?

Pens que declaracions com aquestes són una ofensa als centenars i centenars de professionals de la sanitat pública que al llarg d'aquests anys s'han esforçat en aprendre la la nostra llengua per ser competents per exercir la seva professió a les nostres Illes.

Per finalitzar em deman que espera el Govern a publicar les oposicions amb el requisit de català, tal i com exigeix la llei?

Comentaris

Afegeix un comentari
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS